12. januar 2013

Sutter


 Inden jul blev jeg kontaktet af sundesutter mhp at teste deres sutter.
For det første er sundesutter som navnet siger babysutter helt uden nogen skadelige stoffer, men noget der også tiltalte mig var deres såkaldte skånesutter.

Som man måske kan se på billedet over er sutterne bølgede der hvor gummerne og senere tænderne er.
Dette skulle mindske udviklingen af suttebid.

De fleste børn har vel smidt sutten når de er 3,5, men storebror Elias bruger stadig sut og HAR fået suttebid. Tandlægen nævnte det da vi var derovre. Men efter jeg havde forklaret hans situation syntes hun heller ikke at vi skulle presse på med at slippe sutten. Nogen gange er den altså bare den bedste trøst. Og hvem kan nænne at drengen skal ha taget blodprøve uden af ha lov til at ha sin sut og nusseklud med?




Jeg har altid købt silikone sutter til mine børn, men i pakken fra sundesutter var der både silikone og gummi sutter. Gummisutterne er lidt blødere end silikonen.
Grunden til at jeg har valgt silikone har været at babyen skal sutte lidt kraftigere på dem og derved også vil sutte kraftigt når de ammes (mine drenge har nemlig begge to haft lidt svært ved at få fat i brystet).

Men nu har Isak udviklet en rigtig god sutteteknik, så hvis det bliver gummisutten der bliver favoritten er det også ok.





Her er en af skånesutterne lagt ved siden af en af isaks "gamle" sutter.
Umiddelbart ser den lidt længere ud, så derfor var jeg nervøs for om isaks ville komme til at få udløst sin brækrefleks af den.



Men nej.... den er godkendt.
Skånesutten af gummi ligger lige nu sammen med isak ude i barnevognen. Absolut godkendt :)
Dejligt at det ikke kun er en bestemt slags sutter der duer.
Dog synes jeg der mangler en ring til suttesnoren på sutterne, men mon ikke de der gummiringe man kan købe til mam-sutterne også passer til disse?

Hvis du også har lyst til at prøve skånesutterne kan du købe dem her.

4 kommentarer:

  1. Herhjemme bruger vi også skånesutten. Min søn startede med at bruge Free Born sutter i anatomisk silikone, fordi jeg havde læst det var det bedste. Han var også nogenlunde glad for dem, men en dag var vi hjemme hos mine forældre, og jeg havde glemt hans sut. Tilfældigvis havde de en skånesut liggende, og den prøvede jeg på min dreng. Det var ligesom at sætte en skrue i det rigtige hul, "plop" sagde det. Den sad helt tydeligt godt i hans mund, og fra da af blev han meget gladere for sutten :)
    Han har altid brugt str. 2, som er til børn med tænder, også lang tid før han fik tænder. Men efter han fik tænder (sent), gik vi over til gummi, fordi det holder bedre til at man bider i det. En enkelt gang er vi løbet tør for sutter herhjemme, og jeg prøvede at købe en anden slags til ham. Det gad han ikke. Skånesut eller ingen sut.
    Den eneste ulempe er at de er rasende dyre (i hvert fald på apoteket hvor vi køber dem).

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja øv at det lige er de dyre sutter der passer bedst, men dejligt at finde den "rigtige" sut.

      Håber at de er alle pengene værd og ikke giver suttebid;)

      Kh

      Slet
  2. Min nr 3 havde også suttebid, men det rettede sig i løbet af 2-3 mdr da hun først havde lagt sutten.. så bare rolig :) der er håb for lige tænder endnu..

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh det lyder godt :) vi håber....

      Kh

      Slet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails