30. maj 2010

Endnu en vest

Endnu en vest til elias er afsluttet fra pindene. Denne gang i mørke brunt kamgarn. Synes det går hurtigere og hurtigere med de veste... dejligt :)




Jeg strikkede den efter str.1 år, men lavede den lidt længere i længden og i ærmegabene. Kan nemlig godt li' når vesten sidder til og ikke bliver alt for løs.


Jeg vaklede imellem hvide knapper og kokosnød knapper, men endte altså op med de hvide.




Og se så lige nogen knaldskarpe billeder det nye kamera tager tæt på! Dejligt:)
Opskriften som jeg strikker vestene efter er et dårligt kopiark som jeg ikke længere kan huske hvor er fra, men denne fra mayflower ligner rigtig meget.
Idag skal jeg først møde kl 13 da jeg har jordemodervagt. I sidste uge havde jeg også sådan en og var med til den mest fantastiske fødsel. Inden den vagt havde jeg stået og assisteret til kejsersnit hele dagen, så 4 nyfødte børn fra min "hånd" den dag. Det er altså helt fantastisk og meget rørende hver gang. Måske man skulle overveje gyn/obs i stedet for almen?





Tidlig toilettraening ?

Den anden dag lod far elias gå uden ble et kort øjeblik, hvilket resulterede i en fin lille tissepøl lige midt på puslepuden.... Når man så snedigt har fået puslepuden af vejen, ja så er puslebordet lige til at kigge igennem og elias er meget fascineret af hvor vandet kommer hen når det løber ned i afløb, i toilettet osv.


Spændende!






Meeeen, når puslepuden er væk er det jo også meget nemmere at rejse sig op.




Ha, se lige her hvem der står helt selv!



Og når op til uroen! fedt! :)
Af-med-bleen-toilet/potte-træningen må nok vente et års tid, men han er da vældig interesseret.
(bagefter faldt uroen ned i toilettet, så den fik også lige en tur i vaskemaskinen;))




28. maj 2010

Knappe-tip!

Rigtig mange af de ting jeg strikker kræver knapper. Og så er det jeg har fundet ud af at jeg synes knapper er urimelig dyre. Hvorfor skal man gi 5 kroner for en lille knap ? hvilket faktisk er det prisleje knapperne ligger på i strikkebutikkerne. Så jeg er begyndt at købe mine knapper på nettet igennem etsy.com. Tænk at det er billigere at få sendt knapper fra USA over atlanten end at gå ned i århus c og handle dem.... well well...

Elias synes knapper er rigtig spændende...


Der er mange butikker med knapper hos etsy. Jeg har før købt hos dem her, men deres butik er lukket lige for tiden, men åbner vist igen.

De viste knapper er fra hende her. Rigtig god service. Hun sendte endda flere knapper med end jeg havde betalt for, da hun ikke kunne sende dem afsted i løbet af 2 dage.


Man skal jo beregne lidt ekstra tid når knapper skal rejse så lang vej (ca 1 1/2 uge), men jeg synes det betaler sig. Denne gang kom jeg af med 45 kroner for 60 knapper:)
Så det er bare at sætte igang og købe et lille lager!


26. maj 2010

Lille bitte baby eva og hendes barselsgave

Endelig kom hun til verden! Den lille bitte og længe ventede baby eva. I går var vi nede og besøge hende og hendes mor og far, på evas 1 uges fødselsdag. Hun var så sød, og så lille. Kan slet ikke huske at elias har været så lille, men det har han jo. Ih hvor hun lugtede skønt af helt ny.


Udover aftensmad til de nybagte forældre havde vi selvfølgelig barselsgaver med.
Den ene med en trøje og hjelm fra ej sikke lej, den anden indeholdte en hjemmestrikket kjole.





Little sisters dress hedder den og opskriften kan du downloade som pdf lige her!
Den var virkelig en fornøjelse at strikke, dejligt at strikke i pigefarver, og så er den helt uden sømme. Fantastisk for dem der ikke er så vilde med (læs: gode til) montering ( mig selv inklusive).

Skråt over den ene skulder/brystet er der den knapåbning, så det er nemt at få den over hovedet.



Meget uskarpt billede, det kommer aldrig til at ske igen med det nye kamera ;)

Først havde jeg købt sådan nogen søde helt pink knapper med fugle på som jeg tænkte jeg skulle bruge, men selv espen kunne se at det blev alt for "skarpt" til den lyngfarvede kjole.




Så jeg endte op med helt simple perlemorsknapper.
Jeg blev rigtig tilfreds med kjolen, og tror da også at den blev vel modtaget;)





24. maj 2010

Dyrehaven

Den aller sidste dag i pinsen valgte elias at skyde igang kl 04.45! Godmorgen!
Så for at dagen ikke skulle føles så lang (selvom det jo var det den var) tog vi på udflugt i dyrehaven.


Og da lige den rette tid for elias's første besøg. Kælvetid, åh åh.... disse skilte mødte os lige inden for indgangen til haven.



Vi havde gulerødder med ud til hjortene, og på vejen derud lavede elias gulerodsmasakre på bagsædet.




Endelig kom vi ud af bilen (og selvfølgelig begyndte det at regne med det samme...). Årh elias synes det var spændende med sådan nogen store dyr.



Og de kom rigtig tæt på.... nogen gange for tæt. Så kastede jeg posen med gulerødderne til espen så han kunne lokke dyrene væk imens jeg løb videre med elias i vognen





Elias blev sulten undervejs, men nåede ikke at spise hele madpakken før der kom en sulten hjort og tog den!







Der er så fint i dyehaven...








Hjortene arbejdede på højtryk når de fik fat i en gulerod. De har åbenbart ikke de største tænder, så nogen gange så det ud som om de prøvede at sluge dem hele....






....til stor underholdning for elias som nok følte sig lidt ovenpå der med sine 4 sylespidse tænder ;)










Til sidst blev vognen lidt kedelig og elias måtte op til far og danne sig et overblik.











Højdepunktet blev dog da vi mødte en...... and! Så mange store og fine hjorte og så skejer elias helt ud over en and. Mon det er fordi han efterhånden kender ænderne så godt efter de maaaaange besøg i uniparken?
En rigtig god tur, som elias faktisk fik mere ud af end jeg lige havde troet. Måske det bliver en tur i en dyrepark i sommer?










Nyt kamera:)

Dagen inden jeg flækkede min kindtand invisterede vi i et nyt kamera (så nu krydser vi virkelig fingre for at forsikringen dækker tandlægeregningen). Kameraet vi har brugt indtil nu købte jeg efter min første eksamen (genetik) på medicinstudiet var bestået. Et olympus mju med alt for få pixel. Vi har været rigtig glade for det og mju'en kan jo tåle både sne og vand hvilket har været rigtig godt! :)
Men nu havde vi altså lyst til at få os et bedre kamera så vi kan forevige elias endnu smukkere end før.
Valget faldt på nikon d-3000. Vi vaklede lidt mellem det og så canon d1000, men valgte altså førstnævnte. Købte det hos japan foto, så vi fik 3 gange en årlig rensning + opdatering af software og et kursus i kameraets funktioner som espen skal til i begyndelsen af juni.
Rigtig god service:)
Meeeen vi har nu allerede fået skudt nogen pletskud:

Elias med hans nye xylofon, som faktisk har en helt ok lyd (50 kroner i tiger)


Og så smager den også godt!


En lidt forkølet sommerdreng.



Med gennemfugtet savlesmæk...




Tænderne driller nemlig hele tiden...
Vi nyder pinsen. Idag har vi været i dyrehaven ude ved moesgård. Selvfølgelig havde vi kameraet med... billeder kommer senere:)
Når elias vågner skal vi op og handle. I morgen skal vi nemlig ned og besøge den helt lille og helt nye baby mariehøne EVA-glad og hendes far og mor. Vi har lovet at tage gaver og aftensmad med til den lille familie. Ih vi glæder os.





22. maj 2010

11 maaneder: opvask, sko og sandkasse

Elias er helt vild med at "vaske op":)
Så rundede Elias de 11 måneder med fuld fart. Jeg nåede slet ikke at lave et indlæg på selve dagen! (muligvis pga en eksamensvideo der skulle afl. og så et mindre uheld med en flækket kindtand... avav!)

Elias står mere og mere af tiden, og så skal man da ha sko. Kravleskoene har han på hele tiden, men vi har også købt nogen "udesko" til ham. Disse er fra bykier til 149 ,-



Han har også fået et rigtig fint par af farmor og farfar i rigtig sailor stil.



Han elsker at være ude.... i alt slags vejr. Så når det regner er det bare på med det rigtige tøj...





Og når der er sol er det af med alt tøjet. Skønt med sand mellem tæerne og at lave hovedspring ned i sandkassen:)







Moren med sandaler på... uhm sommer!



Solhatten er fra milibe og har en helt fantastisk pasform til elias's store hoved og så skygger den på alle de rigtige steder


Vi haster videre mod det fulde år!



18. maj 2010

WIP nr 4 og rib t-shirt i action


Jeg er allerede i fuld gang med mit næste strikkeprojekt (imens den strikkede gave stadig ligger og venter på lillepigen). Som min mor så rigtigt ringede og gættede, så er det endnu en vest til elias:) Havde noget brunt kamgarn tilbage fra sømandstrøjen (som jeg nok aldrig får gjort noget ved men ender med enten at gemme eller give væk) og da elias har meget tøj der matcher med brunt, så skulle det da blive til en vest.




Jeg er allerede kommet et godt stykke op på vesten, snart skal jeg begynde på ærmegabene. Jeg overvejede lidt at lave den til et livsstykke, fordi perlestrik nu bare er så fint, men har holdt mig til den oprindelige plan med en helt simpel vest.



Mig?, taler du til mig!



Og så skal i da ikke snydes for et billede af rib t-shirten irl. Jeg er lidt skuffet over at babyulden allerede fnuldrer en del, men ellers er jeg rigtig tilfreds med den og er sikker på at den kommer til at blive brugt rigtig meget (især nu hvor den kommer over hovedet uden problemer;)


16. maj 2010

Ny lampe

Elias har (endelig) fået en lampe på værelset. Jeg er generelt lidt dårlig til det med lamper i loftet, synes det er svært at finde nogen som er fine. Men da jeg var til holly's lagersalg fandt jeg denne til en flad 50'er. Og med en ledning og fatning fra ikea til 25 var det ordnet...

Selvfølgelig lige med lidt hjælp fra onkel flemming og anne som var på besøg her i week-enden.




Elias ser godt efter hvordan tingene bliver gjort, så kan han selv næste gang ;)


15. maj 2010

Forberedelser: kup ved soestrene og flere oensker

Vi skal fejre Elias's 1 års fødselsdag d. 13 juni (vi kommer til at tage lidt forskud på glæderne så det hele ikke ramler med eksamen i almen medicin og oldemors fødselsdag) og vi er allerede godt i gang med at planlægge dagen.
Mormor har været så sød at ligge hus til så vi kan inviterer lidt flere end os selv ;)
Jeg er jævnligt et smut forbi søstrene grene når jeg alligevel er nede i byen. I dag tænkte jeg at jeg kunne købe noget mere af deres fine gavepapir (bagerst på billedet). Men nej, ikke noget gavepapir, men til gengæld en hel masse fødselsdagsting (og sådan er det jo med søstrene grene, man ved aldrig hvad de har!).

Se bare her: flagkonfetti, kageflag, flag-guirlande, almindelige flag til at stikke i jorden udenfor, silkebånd, kagelys og tillykke-lys.... alt sammen til grene-priser :)
Der er flere og flere der spørger efter ønsker, så vi har skyndt os at tilføje nogen ting på ønskelisten:

Trehjulet cykel



Hvid ghettoblaster så elias kan rocke på værelset



Rygsæk til vuggestuestart





DVD'er med pingu som både Elias og mor+far er vilde med :)
Ih hvor vi glæder os til fødselsdag!






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails