30. december 2010

Et nyt aar

I morgen er det slutten på et gammelt år og starten på et nyt.
Derfor er det også blevet tid til at mimre og se tilbage på året der var....
Et stormfuldt år, med nogen bølgedale, men når man ser tilbage også mange toppe med glæde, latter og sol.






Januar
7 måneder gammel og på ferie i Norge. Jeg afsluttede min barsel og begyndte på 10. sem, og Espens begyndte hans barsel. Vi havde planlagt det sådan at vi lappede over hinanden og derfor fik en laaaaaang ferie der bød på hyttetur med gode venner, besøg hos onklerne i oslo, kulde i lange baner og hygge, hygge, hygge:)




Februar
8 måneder gammel og begyndte for alvor at kravle.



Marts
9 måneder gammel og de første tænder brød igennem i undermunden.




April
10 måneder gammel. Det var et mildt forår og vi brugte haven så meget som muligt. Hurtige ture i den gule lastbil med far eller mor som motor var et hit!



Maj
11 måneder. Lige så mildt foråret var, lige så tidlig og varm var sommeren. Nu begyndte Elias at rejse sig op med støtte.... dejligt med overblik over sandkassen!



Juni
1 år! Hurra, hurra, hurra! Vi fejrede med lagkage, grill og røde pølser..... og selvfølgelig masser af gaver.




Juli
13 måneder. Vi tog en lang sommerferie i Norge. Dagen efter fars fødselsdag gik elias uden støtte for første gang. Her er han på vej ud og bade;)
Vi har en dejlig sommer med masser af sol, badeture, ture i elias's båd, god mad, oplevelser og varme.




August
14 måneder gammel startede Elias i vuggestue og far på arbejde. Elias elskede det og indkøringen gik som et leg. At gå i vuggestue var fedt, og cykelturene derhen var skønne.




September
15 måneder gammel er det pludselig ikke så sjovt at gå i vuggestue mere. Pædagogerne begynder at ville ha at vi skal hente ham selvom han ikke rigtig er syg. Han er bare ikke rigtig sig selv. Så begynder han at få feber og vi må skiftes til at blive hjemme med ham.... lægen finder ingen grund til feberen og sender os til sidst ud til skejby hvor de finder ud af at det er helt galt. Elias får konstateret leukæmi.
Billedet er taget 2 dage før indlæggelsen. En bleg, mat og træt Elias, fuld af blå mærker.




Oktober
16 måneder. Begyndt på kemo og dermed også binyrebarkhormon som giver et dejligt rundt ansigt.
Det meste af måneden bliver tilbragt på sygehuset med skiftevis feber og kemo.



November
17 måneder og allerede vant til sygehuset og alt hvad det bringer med sig.
Besøg af klovnene er et hit.




December
18 måneder. 1,5 års dagen bliver fejret på Ålborg sygehuset med kemo, men vi når heldigvis hjem lige inden juleaften og kan fejre den med mormor og onkel og tante. Elias var helt vild med sangene og efter han havde tjekket hvordan man danser rundt om sådan et træ var han helt med og gik fint rundt med en i hver hånd.
Vi var taknemmelige for at Elias's første "rigtige" jul ikke blev på sygehuset.

Idag blev vi så indlagt igen med feber.... det ser ud til at nytårsaften bliver fejret på sygehuset.
Håber ikke det er et tegn på hvordan det nye år bliver.

Ønsker alle et godt og lykkebringende 2011.

23. december 2010

Glaedelig jul?

 Adventslysene er brændt helt ned.... nu er det tid...



Puha hvor er det længe siden der er kommet nyt fra os. Men som jeg sagde sidst så er intet nyt godt nyt. Tiden går og snart er Elias færdigt med sit kurskema nr. 2. Idag har vi fået svar på endnu en knoglemarvsprøve: Alt er fredeligt, stadig ingen kræft at spore:)
Så har vi vel fået alt vi kunne ønske os til jul?


 Farfar og Elias pakker juletræet ud af strømpen.


Vi var ude og købe et juletræ allerede inden det blev december. Vi ville gerne at Elias skulle få så meget glæde af det som muligt, og da vi havde den del tid på sygehuset i sigte så vi ingen grund til at vente.
Vi købte et lille et som passede ind til Elias's værelse, og han var selv med til at pynte det...


 Og sætter stjernen på.

Han fandt ret hurtigt ud af at sådan et træ stikker, så han kastede kuglerne på fra 30 cm afstand... så måtte farmor pænt stå og hænge dem op der hvor de nu landede.


 Så fint har træet stået hele december.

Hver gang vi er kommet hjem fra sygehuset har Elias været inde og set på træet, taget kuglerne ned, stukket sig på grenene og sagt avav.:)
Tror det må blive til en tradition med juletræ på værelset.








De super fine julekugler fik jeg af Espens tante Bjørg i Norge.
Tusind tak, de er helt perfekte:)




Selvsamme tante har også sendt pepperkaker til os. Tusind tak!



 Inden afrejse til Ålborg havde vi besøg af Elias's kæreste Sigrid og julen blev danset ind:)


Den 20 dec. skulle elias ind og ha sin sidste kemokur før jul. Med 2 dages varsel fik vi besked om at der ikke var plads til os i skejby, så vi ville blive flyttet til Ålborg. Frustrationerne var store, og tårene mange. Syntes julen var kaotisk nok i forvejen... hvordan skulle det gøre det nemmere at elias og far skulle indlægges i ålborg?


 I Ålborg kom Nissen med gaver til alle kræftbørnene hver eneste dag!


Vi tog til Ålborg d. 19. dec om aftenen, og blev taget rigtig godt imod. De var så søde deroppe og vi fik al den forståelse vi havde brug for. Elias klarede kemokuren over al forventning og vi kunne vende hjem til århus allerede efter 3 dage d. 22...



Imens vi var i Ålborg vandt vi i julekalenderen i skejby. I den fine julekurv var blandt andet denne fine hjerte guirlande. Den støtter hjertebørnene.... så mangler i julepynt er dette et godt bud.



 Lillejuleaften og stadig en del pakker i kurven....

Hjemme igen måtte vi igang med at åbne kalendergaver. Vi har været lidt bagefter igennem hele december, men det er ikke let altid at være forudseende og huske det hele når man er indlagt. I år har der også været rigtig mange gaver, Elias har fået fra både farmor og onkel Flemming, og så har vi alle 3 fået fra mormor:)


 Pakkekalenderen fra farmor som vi vil bruge år efter år.


 Espen var til juleafslutning på jobbet. Elias var så heldig at få denne fine vov-vov i julegave.


Idag har vi bare været hjemme. Elias har været utrolig træt. Han sov til kl 9 i morges og har sovet omkring 4 timer i løbet af dagen.... Sådan en kemokur er ikke bare at kimse af! Da han vågnede efter hans eftermiddagslur begyndte temperaturen at stige og status er at vi måler hver time... håber håber håber at vi undgår den indlæggelse vi snart ligger meget tæt op ad. (Hurra for at bo så tæt på sygehuset at man kan strække den til det allersidste før "fælden klapper"). Hvis der ikke er spor efter noget som helst feber i morgen kører vi vestpå og fejrer jul med mormor og onkel+tante, hvis feberspøgelset stadig spøger bliver vi herhjemme... ja sådan er livet med et sygt barn... en plan har altid en back-up ;)


 Juletulipaner i et "norgesglas".






Juletøjet er i hvert fald klart... han bliver så fin. Feber eller ej!

Den dag i september da vi sad i børnemodtagelsen og fik beskeden om at Elias var alvorligt syg spurgte vi hvor længe vi ville ha ham hos os. Det var jo selvfølgelig helt umuligt for lægen at svare på, og han håbede at vi skulle ha ham længe. "Men vil vi ha ham til jul? ", spurgte vi.... "ja i har ham i hvert fald til jul" lød svaret.
Nu er det jul.... og heldigvis ser det ud til at vi kommer til at ha' mange flere jule end denne:)

Rigtig glædelig jul til alle.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails