25. september 2011

Forårstanker i september

 Foran hoveddøren står en krukke plantet til med lyng. Jo jo, jeg har indset at det er blevet efterår.

Puha..... Jeg har i denne uge haft friuge (har fri hver 7. uge i mit arbejdsrul). Ih hvor havde vi planer for alt det vi skulle nå.... Men men men.... ja som I kunne læse i forrige indlæg har Elias hostet og haft lidt feber.
Vi kom dog afsted til sønderjylland, bare med en dags forsinkelse. Dernede begyndte jeg dog at blive dårlig og hostede hele natten væk i Tønder;)
Jeg har hostet og hostet og været træt i kroppen siden. Om natten doper jeg mig ned så jeg i det mindste får sovet lidt, om dagen lever jeg på panodiler og kærlig pleje.
Er i bedring, men kan ikke lige overskue hvordan jeg skal klare min 8-23 vagt i morgen !?!

Men er det ikke typisk... man bliver altid syg når man har fri!

Jeg har dog haft nogen mere eller mindre friske øjeblikke, så lidt har vi da fået lavet.
Garagen har et splinternyt og helt tæt tag. Mangler kun at male de der kanter der går lidt ned over væggen...
Resten af haven er også mere eller mindre klar til at gå i dvale. Der er luget en sidste gang i bedene, græsset har fået sin sidste klip....mangler kun lige hækken.


Langs plankeværket står der stadig ærteblomster i blomst. (de hvide på forrige billede).
Der er dog også kommet en del bælge på, så jeg er begyndt at høste til næste års blomster.
Er dog lidt i tvivl om bælgen skal være helt brun og tør, eller om man godt kan tage de grønne og så tørre frøene på avispapir... jeg prøver lidt af hvert;)
Vores kære farfar var jo på besøg i starten af ugen. Han fældede en masse træer i haven. I forvejen har vi sådan lidt igennem sommeren ladet et træ falde her og der, og nu er der så lyst og fint.
Nu er der plads til både legehus, køkkenhave og nok lys til at græsset kan tørre inden duggen falder igen ;)

Vi er meget spændte på køkkenhaven og lægger allerede en masse planer for hvad vi skal igang med at dyrke til foråret. Har planer om højbede og nogen mistbænke (meget belejligt skal vi jo også snart skifte vinduerne i huset).

Vi er enige om at vi skal ha' kartofler i haven.

Det må da være fantastisk at kunne gå ud og tage de kartofler man lige har brug for til aftensmaden direkte op af den sorte muld. Vi skal bare ha fundet en nem, melet type.... da de er bedst til at suge sovs! :)Vi er også enige om rabarber. Ifølge vores nyindkøbte havebog (som studeres nøje;)) er det supernemt og så kan de stå i halvskygge hvilket er optimalt da vi ikke har fuld sol i hele køkkenhaven.

Og så er der næsten ingenting der står rabarber kage:)Ud over det har jeg lyst til at ha bønner..... Espen vil gerne ha gulerødder..... vi får se.... mon ikke der bliver plads til alle? (har ikke direkte kunnet tyde elias's ønske men mon ikke det er noget med et kombineret vingummi /chokolade træ?;))


Indtil da nyder vi "høsten" af de planter vi allerede har. Kastanjerne ligger som et tæppe i vores indkørsel pga vores 3 store kastanjetræer. Jeg og Elias synes de er fiiiiiine.... espen tænker vist mest på bulerne i bilen når de falder ned i stormene!
Vores chili-plante producerer helt vildt. Lige da vi havde købt den kom der 1 stor og fin chili.... nu er der ikke mindre end 10 store chilier, der hænger tungt på stænglerne. De har været der længe... nu begynder de endelig at modnes.
Til sidst et billede af en lille betænksom fyr. Hvor mon hans tanker flyver hen.... og mon han også planlægger hans næste forår?


Fortsat god søndag.

1 kommentar:

  1. Åh Gulerødder er noget makværk i haven. Efter to år hvor vi virkelig har prøvet at få fine gulerødder tror jeg vi giver op, de bliver bare altid nogle små knolde. Til gengæld har vi i år haft rødbeder og de er bare vokset og vokset. mums. Squash kan bestemt også anbefales hvis man vil have en succesoplevelse. Vores plejer at gi helt vildt. Hvis i får fat i en vingummi-chokoladeplante, så er vi meget interesseret i at få et par frø :-) Håber at i alle er på benene igen efter dum feber.

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails