19. marts 2012

Kitchen Aid.... break down!


Ej men altså den kitchen aid var da fantastisk til at ælte dej.... godt nok blev den mistænkelig varm, og den fik heller ikke lov til at køre lige så lang tid som meyer foreskrev.
Men den klarede det....
Og det blev super lækre brød, så surdejen var ikke helt død;)
Bagt på bagesten og det hele....

Idag skulle jeg så lave pizza-dej til i morgen..... pludselig sagde det klonk! og så stod den helt stille og brummede...... nej nej nej....

Maskinen er afleveret hos imerco.... det kan tage op til 14....14!!!....dage.
Hende jeg snakkede med havde aldrig oplevet at skulle sende en kitchen aid til rep.
Hun mener at den kan ha været i stykker fra starten når den blev så varm....

Øv! og hvad med min surdej?

Tror jeg bare stiller den i køleskabet og håber at den overlever....

15 kommentarer:

 1. Mmmmm det ser lækkert ud :), men hold da op hvor træls med din maskine. Jeg kunne i hvert fald heller ikke undvære min i 14 dage, forstår faktisk ikke hvad jeg gjorde før jeg fik den ;) Håber du får din maskine meget hurtig igen :)
  God dag.
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak... Ja nu hvor jeg ikke har den kommer jeg dagligt i tanke om ting jeg liiiige kunne bikse sammen:( håber jeg får den hurtigt tilbage...

   Slet
 2. Håber du får den tilbage hurtigere end 14 dage (det skulle en surdej vist lige kunne holde til)...
  Ellers må du jo igang med hænderne i stedet - bare for at holde liv i den surdej der!
  De bliver jo kun bedre med tiden...

  SvarSlet
  Svar
  1. Men nu er det jo en flydende surdej jeg har rodet mig ud i. I bogen skriver de at den skal stå i køleskab hvis man f.eks skal på ferie... Og nu har min kitchen aid jo taget en uanmeldt "ferie" så surdejen er røget i dvale i køleskabet...

   Slet
 3. jeg er også lige startet på en Meyer-saga forleden, men der går jo, som bekendt, endnu en uge før det røde lyn skal ælte den dej... glæder mig!
  Hvad rep angår, har en pige fra min mødregruppe lige været udefor noget lignende, bare med den bonus at de ikke ville reparere den, fordi de mente den var blevet transport-skadet på vej til rep...
  Men god vind :)

  Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan varmt anbefale det koldthævede brød når din dej er klar:) åh nej, håber ikke jeg ryger ud i sådan noget som hende fra din mg...:(

   Slet
 4. Øv bøv... ellers må der håndkraft til ; )
  Jeg synes godt nok jeg læste hos bloggen "midtimellem" at hendes kitchenaid led samme skæbne her for nylig...
  : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Er ikke ret glad for at ælte i hånden, men købebrød er bare heller ikke det samme:(

   Slet
 5. Arghhh det lyder som en pænt dårlig start på Kitchen Aid eventyret, omend at brødet ser helt fantastisk ud! Min Kitchen Aid bliver altså også altid pænt varm når den skal klare en stor dej (om jeg så må sige,, hø hø) men helt stået af er den da ikke. De kloge har nok ret i at an skal tage den mere for design end for den topgode motor, men det betyder jo immervæk også en del når nu man skal have den stående fremme (:

  Tusind tak for den søde hilsen på min blog Kathrine. Blev meget glad for den og synes det var rigtig spændende og inspirerende at læse med herinde.

  Synes du er het fantastisk sej, at du er kommet igennem 12. semester, Kbu, Flytning og hele piwtøjet ove i Elias' sygdomsforløb. Kan slet slet ikke sætte mig ind i hvor forfærdelig hårdt det må have været for jer alle 3! Det er dejligt at se at det går den rette vej med ham og rigtig insirerende at læse med herinde hos dig. har lagt dig i min blogrulle (:

  Kh Iben

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej ja det var jo overhovedet ikke sådan det skulle gå. Håber egentlig lidt på at få en ny, for jeg orker ikke at skulle frem og tilbage med rep og undvære den 2 uger ad gangen.

   Tak for dine søde ord, du ryger også på min rulle når jeg kommer på en com igen... Glæder mig til at hvilket kbu forløb du ender med.

   Kh

   Slet
 6. Uha - jeg har også på fornemmelsen, min snart gør det samme. Den bliver godt nok også varm.....

  Held og lykke. Solide overarme bliver en bonus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej håber da ikke at det samme sker for dig.... Og nu du siger det kunne mine arme da nok trænge til lidt træning;) jeg må igang! :)

   Slet
 7. Øv! Husk at KitchenAid'en er lavet til max et kilo hvedemel ad gangen - mindre, hvis du bruger groft mel. Og gi' den et par min. pause ind i mellem, når du ælter Meyer-style - Meyer og co bruger meget stærkere maskiner :)

  Anne

  SvarSlet
 8. Nu hvor du ikke kan bage så meget brød mv. kan du måske få tid til at lave en fugl til påske i stedet ; )
  Jeg har en give-away på min blog med "gevinst hver gang" og ingen krav af nogen slags. Måske Elias kunne synes den var sjov at farve eller andet ; )
  Bare et tilbud herfra...
  : )

  SvarSlet
 9. Jeg fortryder bitterligt, jeg ikke købte en Electrolux Assistent i stedet for en KitchenAid - den har noget større motor og kan klare meget større mel-/dej-mængder :( Så desværre enig med jeres kokke-ven!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails