Som så mange andre børnefamilier så fylder aftensmaden meget i vores hverdag.
Den skal planlægges og handles ind til.
Det er også her at vi alle samles og får snakket lidt om hvordan dagen i dag var, og hvordan dagen i morgen mon bliver.
Vi forsøger at få planlagt i hvert fald en uge af gangen.
I lang tid har det ikke været muligt, da vi aldrig vidste om vi var hjemme til aftensmad, eller om vi ville være på A4.
En overgang mistede jeg helt modet og holdt op med at handle ind til aftensmad efter flere gange at ha det hele klart og ovnen forvarmet... bare for at slukke for ovnen og pakke tasken til en indlæggelse... og så smide maden ud når vi kom hjem 3 (til 14) dage senere....
Her er vi flere gange blevet reddet af den søde kok som boede under os og tog take away med hjem fra sit arbejde:)
Måske er det derfor nu en ekstra god følelse i maven når man kan sidde og planlægge en uge frem og i hvert fald ha' lidt tro på at planen holder.
Det er dog stadig svært at komme på madideer.
I det seneste har jeg læst om flere madrelaterede indlæg og om planlægning af indkøb osv.
Hos Mille kan man f.eks se hendes families madplaner og få inspiration.
Vi har vores faste retter.
Og så er det meget begrænset hvad Elias kan li
(men det er et helt andet indlæg...)
Herudover henter jeg inspiration fra kogebøger og er også begyndt at bruge diverse app's til mobilen.
Blandt andet har rema 1000 i norge en app med middagsretter til 4 personer for under 100 kroner.
Der er både handleliste og opskrift og passer godt til vores måske lidt gammeldagse forkærlighed for husmandskost.
Idag stod den på traditionel lapskaus.
Til middag i 2 dage (smager nemlig mindst lige så godt dagen efter):
1-2 løg
ca 450 oksekød (jeg plejer at bruge spidsbryst)
3 gulerødder
Et halvt sellerihoved
2 porrer
Kartofler så det passer ;)
smør til at stege i
2 ss hvedemel
1 boullion terning
Persille
Salt
Peber
2-3 Laurbærblade
Skær kødet i terninger og brun det i en pande. Hav en gryde klar til at hælde noget af saften fra kødet over i så kødet steges og ikke koges på panden. Tilsæt groft hakket løg og steg til gyldenbrunt.
Tilsæt melet og hæld så det hele over i gryden.
Hæld vand på til det dækker.
Tilsæt boullion.
Lad det simre i min. 1 time.
Tilsæt selleri, kartofler og gulerødder i tern, porrer i ringe. Desuden laurbærbladene.
Kog til grøntsagerne er møre, kartoflerne må gerne koge lidt ud og jævne sovsen.
Smag til med salt og peber
Drys med hakket persille
Server med fladbrød og smør (surdejsbrød er også super godt til)
Haha, måske er en af grundene til at jeg ikke er madblogger, at jeg glemmer at tage billeder af maden når den er færdig!
Men lapskaus er måske heller ikke den ret der tager sig allerbedst ud på billeder.... men den smager godt!
Et lille tip er at skære hele sellerien ud, og et helt bundt med porrer.
Put halvdelen i en pose og frys til næste gang.
Så er det eneste du skal huske at købe kartofler, gulerødder og et stykke kød.
Kniven på billedet er af mærket F.dick og kan absolut anbefales hvis man står og skal ud og investere i knive.
Madlavning bliver bare så meget hyggeligere hvis man har et godt værktøj.
Vores knive er købt hos "kunst og køkkentøj" her i Århus.
De var så søde til at guide os, og faktisk var det ikke meget dyrere end at købe et eller andet fødselsdagstilbud hos en isenkræmmerkæde.
Forskellen er bare at som de sagde: "så sælger vi værktøj, ikke design."
Jeg synes nu mine knive er både smukke og super gode.
Og at manden i butikken lærte mig at bruge et strygestål rigtigt gav absolut plus på kontoen;)
Kan kun anbefale alle der har hang til lækkert køkken(værk)tøj at kigge ind hos kunst og køkkentøj nede ved åen.
Pludselig var week-enden gået, håber i får en dejlig uge.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar