3. marts 2013

Gennembrud
Endelig (!) spiser Isak grød.
Vi har været igang med projekt grød i snart en måned og det er først indenfor de sidste par dage at det endelig er blevet til at spise det.
Der er dog ingen tvivl om at hans mælkeallergi nok har været med til at det fik en sløv start da vi jo liiiige skulle finde ud af hvad man så gør når baby ikke tåler mælk.
Heldigvis fandt vi en hydrolyseret modermælkserstatning som han tåler.
Og så har jeg fundet "færdiggrød" uden mælk som gør det lidt lettere når vi er på tur.
Så så længe han bare skal ha grød er det ingen sag.
Det bliver værre når han skal til at spise vores mad og vi derfor må tænke på at spise en mælkefri kost.
Men altså der er vel meget der kan erstattes med rismælk?
Det kommer helt sikkert til at kræve lidt, men det er jo bare sådan det er.... og vi kan jo komme i tanke om de ting der er værre at fejle;)

Indtil videre har vi, efter at have afprøvet alverdens varianter, en menu der består af hirse, banan og svesker. Vores erfaring har været at det er bedst at holde sig til en type i noget tid indtil han ligesom var tryg ved det inden man introducerer noget nyt... istedet for at springe imellem det ene og det andet.
Og så sidde lidt tilbagelænet i skråstolen med sin "egen" ske i hånden så er Isak happy champ.

Vi mærker at han er mere glad efter hans grødmåltider og det er så hyggeligt.
Nattesøvnen vil jeg ikke sige at vi mærker det store på endnu, men det er måske ligeså meget fordi at jeg (igen, igen!) hoster som en gal....


12 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt at I har fundet nogle muligheder til ham, og at han er begyndt at spise det rigtigt. Han er simpelthen bare så kær, de øjne er vidunderligt smukke!

  SvarSlet
 2. Dejligt at det lykkes med grøden :-)
  Skønne billeder!

  SvarSlet
 3. Det er ikke så svært at skifte til mælkefrikost. Der findes fine alternativer men til meget madlavning anbefaler jeg at i tænker i naturlig mælkefrie løsninger. Jeg laver sovs på vand feks i stedet for mælk eller fløde etc. Margarine og olier i stedet for smør. Derudover har bla irma laktosefrie mælkeprodukter hvis det er laktosen i skal undgå :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej emma

   Ja jeg tænker også at man bare lige skal igang med det. Det er (desværre) ikke laktosen, men ko-mælke proteinet vi skal undgå.... Faktisk har jeg spottet at de har laktosefri mælkeprodukter i vores lokale rema, men altså det må blive rismælk hvis det er nødvendigt med mælk.

   Lever i helt uden mælk?

   Kh
   Kathrine

   Slet
 4. Dejlige billeder af Isak med snask! Han ser ud til at nyde maden ;-) Synes også det tog lang tid med Lola, men nu spiser hun gladeligt to favoritter, enten majs, pære og sveske eller avokado og æble. Det er dejligt. Hvordan fandt I mon ud af, at Isak ikke kunne tåle mælk?
  Dbh Emilie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej emilie

   Dejligt at lola også gider fast føde.... Det er til at blive skør af det andet;)

   Vi fandt ud af at havde mælkeallergi ved at han fik nældefeber fra aller første gang vi prøvede grød. Jeg fik hurtigt kredset mig ind på at det var modernælkserstatningen der gjorde det..... Så nu hedder det mælkefri det første år i hvert fald.....mange børn vokser jo heldigvis fra det:)

   Kh
   Kathrine

   Slet
  2. Hej Kathrine ...
   Godt at det blev opdaget, så I ikke skulle igennem en hel masse uvished. Det er aldrig særlig rart. Jeg vidste faktisk ikke at mange børn vokser fra deres mælkeallergi, men det håber jeg da at Isak også gør.
   Kh Emilie

   Slet
 5. Tillykke med the happy champ ;o)

  SvarSlet
 6. Jeg har et laktose itolerant barn (4 aar) og maatte ogsaa begynde at lave om paa mange opskrifter. Der er heldigvis mange alternativer til Ko maelk, som mandel maelk, hasselnod maelk, Kara (kokos maelk drik) og alle mine bage opskrifter har jeg bare byttet maelk ud med en af de naevnte og smor med soya smor eller olie. Det er ikke saa svaert som det umidelbart kan foles, det vender i jer hurtigt til.
  Jeg er ogsaa vandt til selv at medbringe smaa snack naar vi tager i byen, som hjemmebagt kage eller maelkefri chokolade etc. Men der er jo lang tid til at han skal ha' det, nu er det groden det handler om :-) Han ser forovrigt ganske fornojet ud paa billederne.

  PS den fine strik hue som jeg var saa heldig at vinde sidste aar er taget i brug af min lille niece paa kun 7 uger, den er saa fin :-)

  Kh Kathrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er forovrigt et link til alternative maelke produkter: http://marieklee.dk/i-stedet-for-maelk/

   Slet
  2. Hej kathrine

   Det er en helt ny verden der åbner sig for os, og heldigvis ser det ud til at der er mange alternativer. Tusind tak for link, det er gemt til senere brug:)

   Dejligt at høre at huen er i brug:)

   Kh
   Kathrine

   Slet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails