17. april 2011

Havearbejde uden have


Som sagt så er der ikke længe til vi overtager huset... mindre en end uge nu (og jeg kan næsten ikke vente).
Men bare fordi man ikke har en have heeelt endnu, så kan man jo godt lave lidt forarbejde...

For noget tid siden bestilte jeg diverse frø til haven. Jordbær og en masse rigtig fine blomster, bla lyserøde og dyblillae valmuer og hvide ærteblomster.
Og så har jeg fået lovet nogen afliggere af min mors hindbærbuske.
Det bliver bær og blomster i haven i år:)

Noget af det der skal forspires er ærteblomsterne, så de står nu side ved side i vindueskarmen


I år har jeg valgt at så i mælkekartoner. Sidste år såede jeg ærteblomster i papirspotter, men nogen af dem rådnede... og det dermed også planterne, så i år blev det altså mælkekartonerne.
I vindueskarmens 2. række står pelargonierne som engang bare var små stiklinger. De skal også få lidt bedre plads at boltre sig på når vi kommer ud i huset.
Jordbær såede jeg for længe siden.... heldigvis for de tog uendelig lang tid om at sende små spirer op.
Har mine tvivl om de overhovedet når at blive til rigtige planter i år.... derfor har jeg også sikret mig nogen jordbærplanter hjemme fra min mors have.

Min første havebog er også i hus. "Camillas have" af Camilla Plum. Kan absolut anbefales... hun får det til at virke så ligetil....


Alle frøene har jeg købt hos Bjarne. Et rigtig godt sted hvis man godt kan li' de lidt mere specielle sorter.

Men måske man også skulle prøve nogen af camillas egne øko-frø.


Hvad skal du plante i din have, altan, terasse eller køkkenvindue?

3 kommentarer:

  1. Hvor bliver det bare spændende med nyt hus - og have :) Herhjemme prøvede vi sidste forår, at have stiklinger i mini-drivhuse - Desværre blev resultatet ikke helt godt, men processen med pigerne var simpelthen så hyggelig :) Håber I får en rigtig dejlig påske. Kh Dorte

    SvarSlet
  2. Stort tillykke med jeres nye hus - og den have I skal i gang med at pleje. Jeg følger med fra sidelinien og nyder dine indlæg. Vi har boet i vores hus i tre år og jeg har kun formået at få én (1!) sølle spiselig tomat og tre drueagurker ud af vores spæde forsøg. I år har vi fået drivhus, så jeg krydser alle mulige legemesdele for at det lykkes. Glæder mig til at se dine fine billeder af jeres første høst - håber den bliver noget større end min :)

    SvarSlet
  3. Hej Kathrine - kig forbi min blog - en lille overraskelse venter... :)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails