30. september 2012

Brødre og nød-strik: "opskrift" på ammeindlæg


Elias er en sød og kærlig storebror.
Det er en rigtig god start vi har fået som familie på 4 og vi nyder vores dejlige drenge både hver for sig og sammen.
Elias er meget mor syg og vil helst at det er mig der gør alt.
Vi prøver at give ham lidt ekstra opmærksomhed og gemmer stunderne hvor vi sidder og studerer lillebrors mange sjove ansigtsudtryk til om aftnen når Elias sover.


Isak er sød og nem (bank i bordet).
Det eneste der driller lidt er (stadig) ømme ammebryster (men tror det ene bryst næsten er helet.... hurra!) og så har lillebror fået øjenbetændelse.
Da jeg nu er begyndt at tro på at jeg denne gang kommer til at amme "rigtigt" tjekkede jeg hvad jeg havde af ammeindlæg. Kun 1 sæt uldne!
Så jeg måtte igang med at strikke.
Kunne ikke finde opskriften, men sjussede mig lidt frem.
De er strikket rundt på 3 strømpepinde str. 3 med tyndt uldgarn (jeg har brugt højlandsuld fra garnudsalg.dk)

slå 6 masker op fordelt med 2 på hver pind.
Strik en runde med ret.
Begynd udtagninger, der tages 1 ud som 1. maske på hver pind: saml lænken op mellem maskerne og strik den drejet ret.
Forsæt med at strikke rundt og tage ud på hver pind indtil du har ønsket str.
Luk løst af.

Indlæggene ser krøllede og uformelige ud lige når de kommer af pindene, men efter en vask og stræk imens de tørrer over sammenkrøllede stofbleer tager de form:

Idag er far og Elias på jyllandsringen sammen med en af kræftforeningerne. Elias har glædet sig til at se på racerbiler. Vi andre er hjemme og dyrker baby-boblen.......

(og vasker tøj og vasker tøj og vasker tøj;))

God søndag

7 kommentarer:

 1. Dejlige billeder :) Av til ømme brystvorter... husker det! Jeg fik aldrig rigtig amningen op at køre med Karla Gry, hun smed tungen op i ganen hele tiden. Håber det går bedre denne gang, jeg vil gøre ALT! Det er så hyggeligt og nemt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha ja det er ikke en udelt glæde at amme i starten, men jeg håber at det er det hårde slid værd og at det lykkedes denne gang. Ja det er så nemt og hyggeligt og ikke mindst er det super godt for barnet.

   Har prøvet at komme ind på din profil men når jeg klikker på dit navn kommer bare et eller andet google+ op! Har du en blog?

   Kh
   Kathrine

   Slet
 2. Hvor er det dejligt, at Elias tager godt imod sin lillebror. Et lille tip til ømme brystvorter: læg små bomuldsklude i blød i (meget) varm kamillethe og læg på brystvorte efter amning og lad den sidde indtil næste amning. Det lindrer heeelt vildt skulle jeg hilse og sige OG heler evt. sår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej ulla

   Det lyder spændende dit tip med kamille the klude. Kan tænke det er lidt ligesom kogt vands klude til røde barnenumser:)
   Skal kludene være kolde eller varme når man lægger dem på?
   Hvordan med svamp som jo hurtigt kan komme hvis brystet er fugtigt hele tiden?

   Som sagt er det ene bryst næsten fuldstændig helet, men det andet bryst har laaaaaang vej igen, så jeg tror jeg vil forsøge med dit tip:)

   Kh
   Kathrine

   Slet
 3. Bliver så varm om hjertet når jeg ser sådanne skønne søskendebilleder - en fuld af kærlighed og varme.
  Og tusind tak for tippet og opskriften på indlæg. Jeg venter en bette en, som kommer i januar, og jeg har på fornemmelsen at disse indlæg kan være hel uundværlige. Har næsten lyst til at lave nogle nu for at bruge dem her til vinter, for min brystvorter har det hårdt med kulden og er meget ømme, som det er nu. Det kunne jo være at de kunne varme lidt...

  /Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej louise

   Tusind tak, ja sådan nogen billeder skal der tages godt vare på❤

   Tillykke med baby i maven. Det er bare at komme igang med at strikke indlæg for ja de er helt uundværlige. Husk at indlægget skal dække det meste af brystet;)

   Kh
   Kathrine

   Slet
 4. åhrr, et fint billede af drengene sammen. Jeg kan også huske hvordan vi i smug kærligheds indsnusede Vincent, når Viggo var lagt eller ude, så han ikke skulle blive for misundelig:) Hvor er det dejligt I indtil videre har fået en rolig start, og tillykke med amningen, hvor er det nogle fine ammeindlæg du laver. God bedring med øjenbetændelsen.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails