3. september 2012

Endnu et kryds


I dag er Elias startet i børnehave.
Kun 3-4 måneder senere end normalt.... han er altså ret sej!
Endnu et kryds for en mærkedag er sat.

Jeg ved ikke om det vil blive ved med at være sådan, at hver gang vi når en milepæl, så husker vi hvad vi har været igennem og hvilken reminder vi har fået om hvor skrøbeligt livet er.
I dag tog jeg mig selv i at tænke: "så nåede vi også børnehaven".

På en måde håber jeg at vi på et tidspunkt glemmer det, for der kommer jo så mange dage der skal sættes kryds ved, og egentlig er det jo ret hårdt at tænke sådan.
På den anden side er det også godt at kunne mærke på taknemmeligheden over at vi har ham, vores store seje dreng!
Vi kører langsom indkøring.
Espen har fået forlænget sin plejeorlov og gudskelov for det.
Idag klarede Elias 2 timer, med far ved sin side.
Der var både grin og tårer.
Vi er meget spændte på hvordan det vil gå når Elias skal prøve at sove der.
Vil han få ro? Og tid nok til at sove den tid sådan noget kemo kan kræve at man sover?

Vi tager det som det kommer og helt i Elias's tempo.
Men det var nu alligevel en stor dag i dag!

16 kommentarer:

 1. Her står vi også snart foran børnehave-opstart og jeg synes det er stort - og kan godt forstå, at det er en ekstra stor milepæl for jer. Godt i har mulighed for, at tage det i hans tempo :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Børnehavestart er bare rigtig stort, pludselig er de jo nogen af de store! Puha hvordan bliver det mon ikke med 1. Skoledag?;)

   Det er skønt (og nok også nødvendigt) at vi har al den tid elias har brug for. Håber bare at vi når at komme godt igang inden lillebror kommer.... Og at det så ikke kommer til at vælte hans verden.

   Kh

   Slet
 2. Stort tillykke med mærkedagen!! Hvor er han altså bare sej, ja :)

  SvarSlet
 3. WOOOUW, hvor er du/i, dog fantastiske!
  jeg har aldrig set, så megen modgang, beskrevet med så lidt ynk..

  Jeg sidder gang på gang, med en klump i halsen, og STOR beundring, over jeres måde at handle, jeres liv på...

  varme hilsner til jer tre og den lille ny, som er på vej..
  "Fruen"

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære "fruen"

   Tusind tak for din søde kommentar. Som med alt andet her i blogland så er det jo kun en del af virkeligheden man ser, men jeg er rigtg glad for dine ord da jeg synes netop prøver at finde en måde at fortælle og leve om og med elias's sygdom uden at det bliver for meget ynk.

   Kh

   Slet
 4. Tillykke med den store dag. I er seje alle tre! :-)

  SvarSlet
 5. Sej dreng I har der og ikke mindst seje forældre! Jeg kender alt for godt til alle de bekymringer der følger med, når ens barn med en sygdom, skal starte nyt. Bliver der taget de nødvendige hensyn, ved personalet hvad de har med at gøre, kan barnet klare det, hvad siger, de andre børn.... Bekymringerne vil nok altid være der, men man bliver bedre til at håndtere dem med tiden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak mette...

   Det lyder som om du (desværre) har prøvet det selv. Lyder godt at det bliver bedre med tiden.

   Elias har jo ingen vaccinationer og da jeg informerede pædagogen kiggede hun på mig og sagde: ja vi har jo nogen der bider!
   Uha der løb det koldt ned af ryggen... Men sådan er den virkelige verden.... Vi skal bare lige lære at leve i og med den igen;)

   Kh

   Slet
 6. Hvor kan jeg dog godt forstå at de mærkedage betyder noget særligt for jer. Og faktisk så syntes jeg det er helt sundt at det bliver ved, for det er jo netop bare et udtryk for taknemmelighed for at I stadig har ham hos jer, som du også selv er inde på. Han ser dejlig ud på billederne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak julia.

   Ja det er nok sundt nok at mærke det lidt... Bare det ikke gør for ondt...:)

   Kh

   Slet
 7. Tillykke med mærkedagen! Forstår godt at det er stort for jer og ham. Dine tanker må være meget hårde, jeg håber der kommer en dag, hvor de ikke er der (så meget) mere :-)

  SvarSlet
 8. Jeg bliver som altid meget rørt over dine indlæg om din søde dreng... og jeg er en jo trofast følger af din blog.
  Nu spørger jeg måske dumt.... men er man altid på kemo, når man er Elias, eller er det i perioder? Jeg har en veninde som er blevt syg... hun tabte alt sit hår med det samme hun fik kemo, men sådan er det jo ikke for Elias, hvordan kan det være?
  Undskyld hvis jeg spørger for meget ; )
  : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, og ja du har fulgt os længe, dejligt:)

   Det gør absolut ikke noget at du spørger, jeg er bare nogen gange rigtig langsom til at få svaret;)

   Elias er nu igang med det der hedder vedligeholdsbehandling. Dvs han får en jævn dosis kemo hver dag, dog stadig kontrolleret vha blodprøver og justeret derefter. Han får ikke højdosis kurer længere.

   Da han begyndte på den intensive kemo mistede han håret efter ca 14 dage. Men han begyndte faktisk at få håret tilbage da der blev lidt længere imellem de hårde kure.

   Men generelt er det svært at sammenligne kemo da der findes mange forskellige typer og sammensætninger. Desuden tilpasses der altid til den enkelte patient, og det er forskelligt hvordan kroppen reagerer.

   Jeg håber det gav svar.
   Og så håber jeg at din veninde er ok.

   Kh

   Slet
  2. Tak for dit svar : ) Ja, jeg håber også det bedste for hende... og held og lykke med det hele i morgen. Jeg hedder jo Isaksen til efternavn, så jeg synes det er helt sjov at lillebror næsten skal hedde det samme som mig : )

   Slet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails