20. april 2013

Drengeleg vs PigelegJeg er flere gange blevet spurgt om vi vil teste sylvanian families produkter. Har indtil denne gang sagt nej tak....
Har altid syntes at det var pigelegetøj, og med to drenge i huset følte jeg ikke at det ville passe ind her.
Men da jeg sad på gulvet og var omringet af traktorer den dag jeg læste mailen tænkte jeg at nu skulle jeg prøve det.
Jeg vil nemlig allerhelst tro at det ikke er pga at vi har "farvet" Elias at han helst vil lege med biler og traktorer...

Han var ærlig talt lidt skuffet da han åbnede den store (lillae!!!;)) pakke der kom med posten.
Hvad var nu det for noget?
Men da vi fik pakket huset ud og jeg fortalte ham at her boede kaninfamilien og legomændende måtte gerne komme på besøg begyndte han at lege...

Men jeg kan stadig ikke slippe tanken om at det er pigelegetøj.
Hvor forkert det end er at dele legetøjet ud på kønnene på den måde.

Jeg synes også Elias's leg viste det meget godt.
Alle møblerne lå rodet inde i huset fordi de var blevet kørt ned at en af soldaterne fra toy story.
Og kaninfamilien havde mest travlt med at se på hvor mange måder man kunne bestige huset


Og i hvor mange "seje" positioner de kunne hænge på vejen op....Stigen i huset blev en kran som kunne hejse komfuret op og ned... alt imens kaninfar kravlede på taget.
.....osv....


Tanken om at det var pigelegetøj som mine drenge aldrig ville lege med blev gjort til skamme, men på Elias's helt egen måde:)


Tak, sylvanians, for at udvide Elias's (og min) legehorisont ;)


7 kommentarer:

 1. Hvordan bliver man test familie. Kan man melde sig eller???

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise

   Jeg tror desværre ikke der er et sted man kan melde sig til :( jeg er blevet kontaktet af pr-folk.

   Kh

   Slet
 2. Hi hi - hvor skønt, at han bare legede på sin egen måde med det. Alma havde lige et års tid, hvor hun hellere ville være en dreng, kun ville gå i blåt - og ingen kjoler!! - og alt skulle være sejt, ikke flot! Selvom vi tog det meget afslappet og lod hende være, så syntes jeg alligevel det var lidt ærgerligt, når nu hun var en pige.. :-) Må også indrømme, at jeg glædede mig lidt over det, da det hele gik over igen :-) Kønsroller e noget mærkeligt noget..

  SvarSlet
 3. Mine piger leger altså med pippi m flere på samme måde som din dreng, så måske leger alle børn bare på hver deres måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej ellen kathrine

   Selvfølgelig leger alle børn på deres egen måde. Men i samfundet er der en forventning/forudtagethed om hvordan drenge leger vs hvordan piger leger. I bilka er der store loftskilte med "drengelegetøj" og "pigelegetøj".
   Jeg vil rigtig gerne ud over det og blev derfor overrasket over mig selv da jeg havde sagt nej tak til "pigelegetøjet".... For det er jo vigtigt i hvert fald at give børnene muligheden for at lege på deres egen måde :)

   Kh

   Slet
 4. Dette var et merkelig innlegg! Overrasket over at man faktisk skiller på jente og gutte leker i så stor grad. Trur gutter og jenter har veldig godt av å få leke med forskjellige ting og også mer "kjønnsnøytrale" leker. Det er jo omtrent kul umulig å få tak i noe som ikke er lyserosa "Hello Kitty" som er beregnet på jenter eller superhelter beregnet på gutter. Veldig begrensende og klassifiserende på en måte som ikke er bra. Trur det er sunt for barn å leke litt med kjønnsroller, prøve ut, teste ut- for å finne og bli trygg på egen identitet. Husker at jeg selv lekte masse med småbiler med nabogutten (jeg er jente), elsket at min far lagde pil og bue til meg i skogen, men hadde også dukker og glansbilder.
  Hvorfor begrense på denne måten, la barna få teste og prøve ut på sitt vis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej anonyme.

   Er jo veldig enig med dig i mange synspunkter, håber ikke mit "mærkelige indlæg giver udtryk for noget andet.
   Se gerne også mit svar til ellen kathrine herover.

   Mvh

   Slet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails