21. oktober 2013

Ikke helt på toppen
Idag har jeg været lidt ramt. 
Den medicin jeg får gør at jeg letter får infektioner.
Indtil videre er det mest bræk-syge som mine drenge har slæbt med hjem som er "hoppet" på mig.
Har da også både fået influenza og pneumokok vaccine, så det skal helst ikke være det jeg bliver ramt af. Så da jeg vågnede her til morgen med feber og kvalme troede jeg at dagen skulle tilbringes på badeværelset....

Men hen ad dagen gik det ok og her til aften føler jeg mig klar til arbejde i morgen.

Meget heldigt at jeg igen har fået lov til at anmelde en bog når nu der nogen gange kræves sofatid.
Denne gang "Den farlige dreng" af Boris Cyrulnik.
Boris er jøde og var barn under 2. verdenskrig.
Jeg synes ikke bogen er synderligt godt skrevet, men indholdet er spændende for mig og det er nogen gange nok. Boris har uddannet sig til psykiater og emner som "hvordan erindrer vi"? og "hvordan er det overhovedet menneskeligt muligt at komme over et traume"? bliver behandlet.

Vi har ofte tænkt over hvad Elias' sygdom kommer til at betyde for ham når han bliver ældre. Om han kan huske... hvilket der er mere og mere der tyder på at han kan. Ikke at man på nogen måde kan sammenligne det at ens barn får kræft med en krig, men for os, og ikke mindst Elias, er det forhåbentlig den største kamp vi har skullet kæmpe.

Og så sluger jeg alt om verdenskrigen, da min farfar var med i modstandskampen og sad i konzentrationslejr under krigen. Han blev altid stoppet af min farmor når han begyndte at fortælle... sådan noget skulle børn ikke høre... Så hver gang jeg kan læse og blive lidt klogere på hvad der skete dengang føler jeg at jeg også bliver klogere på min egen historie.

Så "Den farlige dreng" giver mig stof til eftertanke på flere måder...
Til aften lavede jeg tomatsuppe. Forhåbentlig fuld af vitaminer nok til at holde os raske resten af ugen;)
Jeg synes det er svært at lave suppe til aftensmad når man har små børn. 
Når de skal mades (Elias mader vi stadig ofte da han jo er sat meget tilbage i hans forhold til mad) føler jeg ikke rigtig de "får nok" når det er suppe. Men denne suppe er fyldig og god.... og ikke mindst nem at lave. Opskriften finder du lige her. (og til de danske så er kavring det samme som rasp;))
Og så er der nok til 2 dage.

4 kommentarer:

 1. Håber du er ved at være ovenpå igen!
  Lyder som en spændende bog, og ikke mindst som lækker aftensmad :-)

  SvarSlet
 2. Jeg kan anbefale dig bogen der hedder "to ringe"! Den handler om en gammel dame der skriver sine erindringer fra 2. verdenskrig ned hvor hun både var i ghetto og kz - lejr. Barsk og rørende! Og god bedring :)

  www.blueeyedflower.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Rigtig god bedring!

  Suppe elsker jeg, men dom dig kan jeg godt synes, at det er svært til mindre børn. Men tomatsuppe er også et hit herhjemme:-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails