30. juli 2010

Kanelsnurrer... Bingo!

Så er vi hjemme igen... som i helt hjemme.... hjem til århus :)
Stod op kl 4.30 i morges og kom hjem først på eftermiddagen. Den har stået på udpakning og indkøben. Elias faldt i søvn helt uden en godnat-flaske... udmattet?
Nu slapper vi af, prøver tøj og lader op til bryllup i morgen.



Men inden dagen i dagen kom var der jo dagen i går. Den stod på kanelsnurrer og bingo på Songe. Onklerne havde inviteret til god gammeldags bingo med oplæsermikrofon, papplader og tromle der selv trak tal. Præmierne var også klassiske: gamle bøger, 1/2 pund kaffe og hestesøm.
Det var det rene familietræf og det var sååååå hyggeligt.
Der blev stegt vafler under selve spillet og bagefter blev der serveret suppe og kager til kaffen. Jeg havde bagt kanelsnurrer, også kendt som kanelsnegle....
Hvis du er lidt lækkersulten her op til week-enden kommer opskriften her:
KANELSNURRER
Dej:
150 gr smør, smeltes og blandes med
5 dl mælk
50 gr gær, røres ud i væsken og herefter røres der
1, 5 dl sukker,
1/2 tsk salt, og
mel.... til det passer ind i dejen.
Lad stå og hæve til dobbelt str. Når dette er sket ruller du dejen ud til en plade og smører med:
Kanelsmør:
100 gr smør, røres med
1 dl sukker, og
kanel til din smag.
Rul sammen og skær ud i ca 2 cm brede snegle.
Bages ved 220 grader i ca 10-12 min øverst i ovnen....
uhm!
Det var en perfekt afslutning på en dejlig sommer i Norge.

27. juli 2010

uhm godt!

Uhm, hindbær! Den anden dag kom farmor og farfar hjem fra en tur med en elias godt smurt ind i rød saft og bærrester. Jo da, farmor havde fundet et sted som var fyyyyyyyldt med vilde hindbær, og så var det kun et stenkast fra huset, så da elias sov i barnevognen iførte vi os lange bukser og gummistøvler og gik på rov. Efter 20 min så bøtterne sådan ud: smækfulde med varme, vilde hindbær..... uhm godt!
(Der var en del brændnælder der hvor vi plukkede, og selvom jeg har boet i århus i noget der nærmer sig 6 år, så burde jeg huske hvordan sådan nogen ser ud.... men nej. Da jeg brændte mig første gang tænkte jeg... hmm måske det er en brændnælde, må hellere lige prøve igen for at være sikker.... jo det er en brændnælde.... flot!)
Jeg valgte at koge syltetøj af hindbærene. På den måde kan vi gemme sommeren langt ud i efteråret. Et af glassene er dog allerede spist og nogen andre skal gives væk, men der blev faktisk ret meget af de 2 liter bær, så mon ikke det holder lidt? Selvom det er farligt godt ;)



En anden ting der er godt er når isbilen kommer forbi med sin klassiske og meget letgenkendelige melodi (jow jow, i norge er de for fine på den til en simpel klokke) og farfar køber is til elias...... uhm godt!
Vi er nået til sidste indspurt af ugerne her i norge. Fredag morgen tager vi færgen hjem for lørdag står den på bryllup hos 2 skønne mennesker, og vi glæder os :)


23. juli 2010

Haeklede toefler

Hvem havde troet at jeg skulle klare det her? Hæklede tøfler på 1,2,3!
Jeg fandt denne opskrift og fik sååååådan lyst til et par. Men jeg kan (eller nu er det jo kunne) ikke hækle, i hvert fald ikke følge en opskrift. Men heldigvis er espens tante en haj til håndarbejde og kan selvfølgelig hækle, så jeg udstyrede mig med garn og opskrift... og så en tante :)
Blev færdig med den ene tøffel den første aften og den anden blev færdig i går. Det gik som en leg når jeg først kom igang.


De er super gode og ha på, og lidt mere "robuste" end tykke strømper. Nu kan vinteren og kulden bare komme an.

Og så tror jeg at det bliver en mindre produktion til gaver.... hvem kan ikke bruge et par skønne tøfler?
Ps: tusind tak for hjælpen tante bjørg (og chokolade og chips og dip og sodavand som selvfølgelig stod klart...... hmmm måske jeg skal finde noget mere jeg ikke kan?;))

19. juli 2010

Lisas, eften og tine

I går tog vi en tur til randvik stranden her i risør. Det var lidt on/off med sol, men det var egentlig bare behageligt:)
Vi mødtes med et godt vennepar, Ida og Jan martin, og deres pige Leah sofie som er næsten præcist et år ældre end Elias.


Leah havde ventet helt forfærdeligt på os for hun var vågnet fra middagsluren noget før elias.
"På stranden med Lisas?"
Ja for Leah så hedder vi altså Lisas, Eften og Tine.... så sødt!

Elias styrede lige mod havet, så Leah fulgte trop selvom hun egentlig ikke var meget for det kolde vand. Her er de to fædre på vej ud i bølgen blå med ungerne.


Bagefter var det godt at komme op og få badekåberne på og spise vandmelon på tæppet. Tror Leah var meget imponeret over hvor meget vandmelon Lisas kunne ha i munden på en gang!





Bagefter var det tid til at gynge lidt.... selvfølgelig på samme gynge ;) Og heldigvis vejer den lille danske klump næsten ligeså meget som den norske sylfide, så det passede helt perfekt:)




Fandt også lige et billede fra en anden dag da vi udvekslede fødselsdagsgaver til de små.
Der er da ikke noget bedre end at sidde på et tæppe og læse bøger med en god ven vel?
Som en sømand har en pige i hver havn må man sige at elias har en pige i hvert land;)





17. juli 2010

Vestlandet

I starten af denne uge tog vi den laaaaaange køretur over fjellet for at besøge oldemor i skudeneshavn helt ude mod vest.




Vi kunne se temperaturen dale jo længere op i fjeldene vi kom, og helt øverst oppe lå sneen stadig i små hvide totter ved siden af det grønne sommergræs.

Vi var ret spændte (læs: bange) for hvordan turen skulle gå, men egentlig gik det helt ok. Jeg endte med at køre meget af vejen, da jeg let bliver køresyg og ikke er i stand til at underholde en 1-årig i bagsædet. Heldigvis bliver selv en lille verdensfarer træt en gang imellem og så kan både mor og søn få et hvil.





På vej "ned" igen. Der er simpelthen så smukt i norge!



Vi gjorde rast nogen gange. Tæppe ud på græsset og så ellers lidt god mad og drikke, en ny ble, lidt tumlen og så ind i bilen igen. Vi startede vores tur kl 7.45 om morgenen og var fremme hos oldemor ca 16.30 godt trætte at alle børnecd'erne i bilen ;)




Ja turen gik ok men.... til sidst havde elias (og os andre!) fået nok og det blev til skrig og skrål de sidste 3 kvarter af turen.





Vi havde nogen dejlige dage i skudeneshavn og var igen heldige med vejret. Vi hyggede os hjemme hos oldemor og gik tur i de gamle gader. Her er alt hvidt ligesom i Risør og vinderskævt. Meget charmerende.






Elias hyggede sig også gevaldigt. Han er begyndt at pege på alt, og så har man ellers bare at svare... ja det er havet, et hus, en måge, en klat osv :)







Oldemor har en skøn have som elias boltrede sig i. Masser af sten til at tygge på og myrer der kan klemmes flade med en pegefinger, top!
Tænk at være 82 og kunne holde en have så flot!









Og som tidligere fortalt så blev det altså hjemme hos oldemor at elias tog sine rigtige første skridt. Vi har endnu ikke et rigtig godt "gå-billede" for han koncentrerer sig rigtig meget og armene flagrer rundt for at holde balancen. Men han træner og træner og er sååååå stolt:)











Efter 3 dage hos oldemor tog vi færgen ind til stavanger tiiiiidligt om morgenen (kl 6.10). Vi havde bestemt os for at vente at se, men for tiden er vi i besiddelse af et vækkeur som vækker os meeeeeget tidligt så vi pakkede og nåede færgen fint. Turen hjem blev via stavanger og kristiansand og føltes ikke helt så lang (hermed ikke sagt at den var kort), men var til gengæld heller ikke lige så flot som turen over fjeldene.
Sikke en alsidighed Norge har at byde på!
Nogen der er i tvivl om hvorfor vi har et ønske om at bosætte os her?









15. juli 2010

Gak gak? Nej det er en fisk!

Idag har espen fødselsdag og vi er kommet hjem fra en tur til vestlandet. Men inden alt det havde vi en regnvejrsdag i søndags og tog en tur til akvariet her i risør.




Elias og onkel erik ser på bassinet med bla. torsk, stooore fladfisk, ål og en lille haj!
Det er ikke så stort, men det gør ingenting når man kun er 1 år. Elias havde rigeligt at se på... ikke mindst de andre børn der også skulle se på fiskene. Når han så på fiskene begyndte han at sige gak gak (elias har jo kastet sin kærlighed på ænder) som han siger til alle dyr... Nej elias ikke en gak-gak, det er en fisk!

En lille fin fisk



Selvom jeg jo faktisk har boet et godt stykke tid i Risør, og har været her på besøg en gang eller to, så har jeg aldrig været på akvariet. Men må sige at jeg var positivt overrasket, og kan absolut anbefale det til en regnvejrsdag i risør.

Mange af akvariene er i børnehøjde. Her har elias fået øje på en stor hummer...







Godt at sidde på fars arm når de store fisk kommer rigtig tæt på


Elias fik faktisk rigtig meget ud af at være i akvariet.

Billeder fra vores vestlandstur kommer senere, men bliver bare nødt til at afsløre en stor begivenhed fra turen: Ja nu har vi altså en lille gut som går helt selv! :)




10. juli 2010

Ordknap

I denne week-end er der Villvin marked i risør. Det er et kunsthåndværk marked, med mange forskellige udstillere. Dog går det mest i glas, keramik og beklædning.
Vi fandt dog frem til snella og petronellas bod og købte fiiiine knapper med ord på:
100 % hurra gutt!
For det er jo lige det Elias er:)
Skal ha dem på en striktrøje... er endnu ikke helt sikker på hvilken.

Billede fundet hos snellaogpetronella.no.

Markedsstemning i Risør.

Idag er sidste dag med markedet i Risør. Vi var der da de åbnede torsdag hvor vejret var overskyet og det smådryppede. Men det var helt perfekt for os, ikke så mange folk og en glad elias i bæremeisen med en lun vaffel i hånden.

Ud over knapperne fik vi købt en bryllupsgave til et vennepar, men den kan jeg selvfølgelig ikke vise her..... (haha, snydt benthe;))




8. juli 2010

Cardigan

Det runde bærestykke.
Her kommer der så et prale-indlæg om den meget omtalte cardigan som endelig har fået knapper og nu er helt færdig. Nu mangler vi bare at elias vokser lidt, for lige nu er den aaaaaalt for stor. Jeg er blevet rigtig tilfreds med den...

Færdig og klar til knapper.
(den er altså ikke skæv i virkeligheden;))


Har brugt den mørkeblå farve nederst på ærmer og bol til en lille mønsterkant.



Knapperne købte jeg her i risør. Der var ikke det vilde udvalg, men er ok tilfreds med dem jeg valgte.

Opskriften til cardiganen finder du her. Jeg måtte strikke på pinde nr. 5. og så var der ca 40 cm garn tilbage af det sidste nøgle da jeg afsluttede, så det er kun lige akkurat med det der er oplyst.
Ih jeg glæder mig til elias kan passe den.

6. juli 2010

Norge: Breibukt

Vi er så heldige med vejret her i norge. Vi kommer ud på mange ture og nyder solen alle 3. Ja, det ender jo med at blive en hel lille tur/rejse guide til området omkring risør det her ;). Her den anden dag tog vi farmor og farfars båd (som er lidt mere børnevenlig) ud i skærgården og lagde til ved et sted som kaldes Breibukt. Her er der græs, sand, vand (som er grundt et godt stykke ud).... super for børn!:)




Her kunne elias soppe, men det var altså nogen gange lidt skræmmende, og så er det jo godt at have et par mor-ben at holde fast i. Det skal også siges at sandet jo ikke var som det danske, men nærmere bare en masse skaller der var knust fint, så det kunne godt kradse lidt...


Elias og far på vej ud på dybet.






Elias har fået spand mm af farfar så det blev der leget flittigt med.
Vi har købt en uv-dragt hjemmefra og den fungerer så fint. Elias er overhovedet ikke blevet brændt, og det er dejligt med beskyttelsen den giver mod kroppen når man stadigvæk kravler.
En badeble under og så klarer vi det meste med sand og vand :)




Grave, grave, grave...




Efter vi havde spist madpakke på stranden gik vi ombord i båden igen.
Vi bliver jo nødt til at finde alternative sovepladser når vi ikke kan ha vognen med alle steder, og denne må siges at indtage 1. pladsen indtil videre. Motoren igang og elias ned på dørken på en sovepose sammen med mor og et håndklæde som dyne. 1,2,3 og så var han i drømmeland. Da jeg rejste mig lavede vi en "fake" mor, en redningsvest med min trøje omkring. Både for hyggen og for sikkerheden da det gyngede ret meget;)
Da han først sov blev vi jo nødt til at blive ved med at sejle rundt... så vi sejlede rundt og fiskede i 1,5 time.





Skipperen er vågen!






Hjemme igen er det godt at tage et bad i aftensolen på verandaen og få skyllet alt sandet af. Der kan godt nok være meget sand i en up&go ble ;)
Idag er det overskyet og indbyder ikke til en tur på vandet, så når elias vågner tager vi en tur ned til byen og kigger lidt.







WIP: Raglan bluse

Jeg er jo blevet færdig med cardiganen, mangler bare knapper. Så jeg er begyndt på det næste projekt: En trøje med raglan ærmer, så må vi se om jeg kan finde ud af det. Jeg havde meget tilbage på "farve-nøglerne" fra cardiganen, så den mørkeblå får jeg brugt til rib på trøjen.
Opskriften til trøjen har jeg fundet her.


Garnet købte jeg får noget tid siden hos 123knit.com. Det hedder "Admiral R Druck" og har de skønneste klare farver. Det bedste er at striberne kommer uregelmæssig, så jeg føler mig overhovedet ikke snydt, som dengang med strømperne ;)
Trøjen strikker jeg i str. 3-4 år, så mon ikke jeg kan få brugt lidt tid på det inden den er færdig?

3. juli 2010

Norge: Krabbesund

Ih hvor vi nyder at ha ferie gør vi. Og endnu mere nu, hvor elias's feber er forsvundet og tilbage er kun en masse prikker over det hele = tredages feber er overstået (tror jeg da det var)
For nogen dage siden (hvor feberen ikke var så slem) var vi ude på tur... til krabbesund. Så skønt at være helt ude ved havet når solen steger.

På vej ud til havet gik vi igennem skoven.... Pludselig fik farmor øje på en hugorm! Og så selvfølgelig inden jeg havde passeret den... men jeg klarede det uden panik og skrig... for børnenes skyld;)

Og så kom vi ud til denne skønne plads. Umiddelbart ser det jo ikke så børnevenligt ud, men det var altså helt supert. Elias kunne kravle rundt og udforske uden alt falde (sådan helt vildt) langt ned nogen steder, og man kunne gå lidt rundt i vandet uden at der pludselig var 40 meter dybt.




Vi fik sat skyggeteltet op og hurtigt røg shortsene af elias og han styrede lige ud i vandet!




Tøjet røg lidt efter lidt... han kunne bare ikke få nok! Se bare hvordan han trækker afsted med onkel erik.



"Kom, så skal jeg vise dig noget farmor"
Elias elskede at rende rundt nøgen, men vi fandt ud af at han hellere måtte ha noget tøj på hvis ikke knæene skulle blive totalskadede af at kravle rundt på fjeldet.
Inden da nåede han da lige at tisse på fjeldet og rulle sig rundt i det... herligt endnu en undskyldning på at bade;)






Vi hyggede os allesammen stort, og det var det rene slægtstræf. Espens fætter, ole-jørgen, fangede fisk med harpun...




Og når man bliver træt kan man jo i bedste robinson crusoe stil bygge et lille sovested ud af tæpper, liggeunderlag, en fiskestang, en gren der var skyllet i land og mors tørklæde....:)







Til sidst: Hjemme igen med sandaler der stadig er på fødderne selvom man tager dem af.... se det er da ferie:)








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails